Konsten att “köpa ut” sig själv

Nej jag har ju inte betalat ut några pengar på nåt sätt. Men jag har väl klantat mig kanske. På ett sätt som är lite typiskt för vårt förhållande mellan min man och mig. Det där konstiga, som folk undrar om det verkligen är kärlek. Att skilja på ditt och mitt för att rättvisa ska råda.

Man kan tänka att vi kan samarbeta bra på det sätt vi gör, nämligen genom att dela upp allt. Peter har sina områden och jag har mina. Han står för matlagning, städning av övervåning och toaletterna, bära in pellets. Jag står för disk, städning av nedervåning, tvätta kläder, tömma i pellets i ämbaret. Sen är det jag som stryker, tvättar fönster och byter gardiner, men det händer inte så ofta så det räknas nästan inte. Jag är väl den som försöker ha lite fint också; pynta med blommor och prydnadsgrejer. Att städa källaren gör ingen så där ser det ut som … ja det har jag inget ord på. Peter brukar klippa gräset och skotta snö. Fast det beror ju lite på omständigheter som arbetstider och annat.

Vi har båda frihet att åka vart vi vill och ha vilka intressen vi vill. Peter behöver aldrig anpassa sig, han behöver aldrig egentligen ställa frågan om han kan åka på nåt. Jag däremot måste kolla upp så det funkar med Gabriella att jag åker nånstans.

Vänner har vi egna liksom. Inte så mycket tillsammans. Jag har mina vänner och han har sina. För några år sedan fick jag kontakt med en tjej som jag gick gymnasiet ihop med. Vi var bästisar. I dagsläget är det som att kontakten har fortsatt där den tog slut liksom. Vi har lika nära till varandra i känslan igen. Vi bryr oss om varandra lika mycket som då. Det är en härlig känsla. Hon har haft ett svårt liv och jag med. Vi har mycket att prata med varandra om. Hon har en sambo och vi har pratat om att träffas alla fyra. Det är nog första gången på många många år som det finns en möjlighet att vi skulle kunna umgås med ett par. Tillsammans.

För att hoppa tillbaka till berättelsen om att dela upp saker, så var det ju för några veckor sen så att jag fick fullständig spader på hur övervåningen såg ut. Och jag kände att NEJ jag vill inte gå och reta upp mig på mitt hem. Jag klarar knappt att ta hand om nedervåningen men övervåningen är ännu mer pannkaka. Då kom jag på idén om att vi skulle “flytta isär”. Övervåningen skulle bli Peters. Han tyckte idén var bra. Vi hade planer om hur vi skulle göra. Och det kanske är möjligt på ett sätt. Jag tyckte att nedervåningen ju är större än övervåningen så jag gjorde ett gott kap. Erbjöd till och med att han skulle få min garderob och jag skulle köpa en ny till nedervåningen. Och så skulle jag plocka ner min byrå. Jag planerade över hur den gamla släktklenoden i form av en brudkista skulle kunna stå på nedervåningen. Det är lite svårt för den är målad så ful av min mamma en gång på 70-talet… Men så kom jag på vart den skulle kunna passa i alla fall. Men hela projektet gör att för att få plats med en sak så måste man flytta nåt annat och alltihopa gör att vi inte kommer nånstans.

Nu inser jag att mina erbjudanden blivit knäppa minst sagt. Vem är det som säger att strykkorg, strykbräda, tvätthängaren osv ska stå min våning när hela hans våning kommer att vara täckt med hyllor till alla hans tidningar som han vägrar att slänga? Bara för att jag i ett halvt hysteriskt ögonblick tyckte att om han fick hela övervåningen till sig så kunde han få ha det precis hur som helst utan att jag behövde bry mig?

För nu inser jag ju att allt det jag lovat att ta ifrån övervåningen plötsligt ska inrymmas i ett rum!!! För i vardagsrummet och köket får ju egentligen inget extra plats. Och eftersom källaren är såpass kall och fuktig så torkar inte kläderna ordentligt där trots att vi har en extra fläkt installerad.

Jag har med andra ord gjort en jävligt dålig deal!

KZBH7329
Den här lilla plutten dealar jag inte med i alla fall ❤

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s