Opp och ner, ner och opp

Fast inte särskilt mycket opp…

Försöker distrahera mig med att planera för höstens aktiviteter i föreningen som jag är studiecirkelledare i. Ser fram emot att jobba.

Nätterna är jobbiga. Jag somnar och vaknar dysvett och med ångest. Somnar om och vaknar igen. Mår illa och tror att jag ska spy.

Vaknade i morse och hade så ont i magen. Erinrade mig att jag ätit zombrerochips i fredags kväll och igår åt jag en liten portion chokladpudding. Känner att jag knappt vill se godsaker.

Inte går jag ner mer heller. Jag har fastnat på nio kilo sen januari. Ett kilo till så skulle det kännas åt rätt håll i alla fall. Min man säger att jag måste förbränna fett också genom att röra mig. Han har ju helt rätt, men samtidigt känns alla aktiviteter helt meningslösa i mitt liv just nu.

Har destruktiva tankar och hjärnan är som en köttkvarn. Tankar och ord som inte hör ihop slängs omkring. Det är så fruktansvärt jobbigt. Känner mig helt utarbetad.

Igår testade jag att göra Yoga Nidra. Har gjort det förut en gång. Ett gammalt kassettband med instruktioner på avslappningsövningar, en kristallsten på magen. Känns lite skönt faktiskt. Sålla bort alla tankar och bara vara i nuet på nåt vis.

Jag hatar våren. Allt är så intensivt på nåt sätt. Vi ska byta panel på fasaden på framsidan. Och så är det olika aktiviteter som händer i centrum i staden som Gabriella bor i och som hon tycker är jobbiga. Tivoli och cruising med raggarbilar som åker runt. Hon vill inte vara hemma hos sig då eftersom det är jobbiga ljud.

Men om vi ska snickra och måla här så är det inget bra att hon är här heller. Och i ärlighetens namn så vill jag inte att hon kommer heller. Jag får inget annat gjort när hon är här utan all tid går åt till henne. Jag älskar henne men jag är så slut, så trött.

Först kommer i alla fall Valborgsmässoafton och då har jag lovat att hon ska få komma. Det andra får vi ta diskussion om när hon är här. Måste lägga orden rätt och måste säga saker vid rätt tillfälle. Det är inte lätt, men välbehövligt.

20180419_182553

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s