Påsk med Gabriella

Jag var hemma och sjuk i ca en vecka efter operationen. Det har även varit besvärligt för Gabriella. Hon har fruktansvärt ont i kroppen. Vi vet inte riktigt vad det är, men i kontakt med psykiatrin fick vi veta att det kan vara biverkning efter senaste medicinändring. I onsdags var det hembesök från hennes sjuksköterska Benny från psykiatrin. Han är så bra med henne! Han fick ta ett blodtryck och det var normalt så det var skönt i alla fall. Sen hade han läkarkonsultation och ringde dagen därpå och medicinen ska sänkas lite så får vi se.

Det är ju inte alls säkert att det har med medicinen att göra, men den har i alla fall inte hjälpt särskilt mycket. Det var varit en väldans massa krångel med personalen på gruppbostaden. Många vikarier som inte verkar bry sig ordentligt, så förra fredagen blev jag riktigt arg. G ville ha hjälp att sätta på sig ett par byxor för att hon har så svårt nu när hon har så ont. En personal som varit ganska otrevlig förut skulle gå in och hjälpa henne. En liten stund senare ringde G till mig och sa att hon inte fått nån hjälp utan att tjejen gått därifrån! G sa att hon hade sagt att eftersom inte Gabriella kunde ta av sig de byxor hon hade på sig så behövde hon inte byta. G hade alltså gått omkring med samma kläder i två dagar och blir nekad hjälp!?! För att personal inte tyckte att det behövdes. Så jag ringde in till personaltelefonen och fick prata med henne. Hon sa att de kommit överens om det. G ville även ha hjälp att hitta sin diktafon, men tjejen hade sagt att hon ju inte visste vart den var…. Nej, tänker jag, men man kan väl hjälpa henne att leta då eftersom hon inte kunde böja på huvudet! Senare fick jag veta att G inte ens hade några byxor på sig överhuvudtaget. Hon behövde alltså inte ens ta av sig några för att byta! Så min kära dotter frös om benen och fick inte hjälp att sätta på sig ett par byxor och inte hjälp att hitta en sak som hon behövde! Det innebar alltså att det enda G kunde göra på hela dagen var att sitta i soffan och titta på TV utan byxor!

Men ja, jag kan ju liksom bli ilsken, så det slutade ju med att en annan personal gick in och hjältpte henne!

Jag blir så förvånad faktiskt.

Nu är G här hos oss i alla fall. Hon får den hjälp hon behöver. MEN vårat hus är ju inte handikappanpassat så sängen är ju helt fel! Hon har haft så ont hela natten. Nu ska jag testa att bädda om henne med kuddar och filtar i natt så hon kan sova sittande i soffan istället.

I värsta fall får vi åka hem med henne till sig igen. Jättetråkigt! Hemma hos sig har hon en höj och sänkbar säng med höjbar överdel så man kan göra som med en sjukhussäng och hon kan bli sittande innan hon tar sig upp och ur sängen. Här har vi en ganska låg säng som inte alls är anpassad till hennes storlek! Och till alla gosedjur som ska vara där också! 😀

Vi har även en trappa upp till övervåningen där badrummet är och det är svårt för henne igen. Under många år har det gått jättebra, men för många år sen var det också svårt. Hon fick en klar förbättring i rörelseförmågan runt 2015 tror jag eller tidigare, men nu är det ju sämre igen. Hoppas det är tillfälligt.

Kram på er! Glad Påsk!

2 thoughts on “Påsk med Gabriella

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s