Skrivet på facebook

Jag är inte den som sitter dagarna i ända och scrollar och kollar Facebook, men eftersom folk då tycker att jag är lite oförskämd när jag inte svarar på meddelanden eller inte har koll på vad dom gör för uppdateringar så skrev jag följande på facebook härom dagen:

“Här kommer ett meddelande! Jag är inte ilsken utan detta är bara ett enkelt meddelande. Det är sommar. Dottern till oss har stora funktionsnedsättningar. Hennes autism är ju en del i det hela, bland annat svårigheter att tolka intryck och oförutsedda förändringar. Neuropatin innebär ständig smärta. Öronproblem, urinvägskrångel och svårläkta sår ingår i det också. För några år sen var hon sjuk på ett sätt som vi aldrig någonsin vill komma i närheten av igen. Det finns en årstid som innebär både katastrof och möjligheter till glädje samtidigt. Sommaren. Värmen är fruktansvärt jobbig, men hennes stora glädjeämnen: Bada och att få göra utflykter är möjliga. Förr kunde hon gå i skogen i många timmar. Hon tog med sig matsäck och klarade sig helt själv. Nu kan hon inte det längre. Hon (och vi) har varit med om saker som har varit fruktansvärda. Sommar och vi kan äntligen ha en ganska glad tjej om saker fungerar. Så vi gör utflykter, badar, skojar och busar, spelar spel och så har hon sitt eget kompisliv. Min sjukdom är inte heller alltid en hit och jag behöver återhämtning ibland.
Så nu ska jag erkänna: Jag kanske är en gammal tant. Men jag kollar inte facebook dagarna i ända, jag svarar inte alltid i telefon, det kan ta flera dagar innan jag ringer upp någon som sökt mig, jag sitter inte alltid vart jag än är och scrollar sida upp och sida ner, jag söker kanske inte nya restauranger eller aktiviteter på google, för det bästa är att åka dit vi har åkt förut. Det här betyder inte att jag inte bryr mig om andra, för det gör jag väldigt mycket.
Det finns förstås massor att förklara om varför jag inte hänger med i allt som skrivs på olika ställen eller varför jag inte alltid svarar i telefon, jag har helt enkelt inte möjligheter. Att ringa till mig eller komma hit helt plötsligt är inte heller enkelt för oss. Men jag tycker om att träffa folk som betyder mycket för mig. Till helgen kommer två kompisar hit och det ser jag väldigt mycket fram emot. Det ska bli skitkul! Hoppas vi kan bada.
Och sluta inte att ta kontakt med mig! Jag vill bara förklara varför det inte är så lätt att få tag på mig.
Love, peace and understanding.
Och så finns det nåt ordspråk om att gå i mina moccasiner, men jag kommer inte riktigt ihåg hur det där var.
Om jag har tillåtelse att förklara min dotters svårigheter? Ja det har jag.
Kram på er!”

Jag har fått många gilla-markeringar och hjärta-markeringar. Det känns skönt. Och det känns skönt att en gång för alla liksom ha förklarat hur det ligger till.

Jag kollar ju facebook nån gång bortimellanåt men inte hela dagarna och jag har inte koll på vad andra gör. Jag gör nånslags uppdatering på min sida då och då. Ofta delar jag intressanta länkar.

Egentligen tycker jag att det är roligare att läsa bloggar. Det blir en mer ärlig och äkta grej istället. Det som skrivs på facebook är många gånger en yta som inte visar ett enda dugg mer än hur duktiga alla är.

Så jag kommer att försöka fortsätta så. Här kommer dock ett litet fbinlägg från gårdagen:

“Idag har Gabriella och jag badat i toften i Hasselfors. Sen åkte vi på expedition in the middle of nowhere på en lång grusväg genom skogarna runt porla brunn och ätit glass i Laxå. Sista biten hem ville vi teleportera oss! Nu blir det skönt med sängen.”

Det blev en intensiv dag och vi var jäkligt möra på hemvägen. G kom i säng i okej tid och faktiskt inte så värst gnällig. Idag har det varit värre, så vi får se hur detta går. Att sova i lillebrors rum verkar ändå funka bra. När man kollar in så ser det skönt ut i alla fall.

Nånting som blev trist igår var att min kamera blev “full” på bilder så jag måste plocka bort en massa. Det orkade jag inte just då så vi såg massor av fina saker efter sista bilden som tyvärr inte blev fotade. Jag har ej heller orkat föra över de bilder jag ju tog innan det blev fullt. Så det kommer väl så småningom.

Denna dag hoppas jag att vi kan ha det lite lugnt men planeras utifrån vad G ska göra är ju ändå en viktig bit i vårat liv och det kan väl kännas lite ansträngande tycker jag. Det skulle vara så skönt att få ta dagen som den kommer helt enkelt.

Kram och hoppas ni inte dör i denna värme!

IMG_0464

 

Advertisements

2 thoughts on “Skrivet på facebook

  1. Jag är av åsikt att facebook mest är av ondo när man själv har dåligt med ork, mitt konto har varit inaktiverat i många år nu. För min del så är det skönt, vill jag veta vad någon gjort tar jag kontakt med personen istället för att bli stressad över att inte skriva kommentarer på vänner och ytligt bekantas uppdateringar.
    Skaffa ett till eller ett större minneskort till kameran

    • Ja. Om man är inne på facebook och skriver och kollar så tror folk att man kollar där jämt. Det finns dom som är där jämt. Som scrollar och scrollar fast de egentligen borde vara mera här och nu. Men det är min åsikt.
      Jag har fört över alla bilder till datorn och raderat i telefonen istället så nu kan jag ta nya bilder 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s