Paranojja och framtidsplaner

Under en längre tid så har min jobbsituation känts krisartad. Jag vill så mycket och min chef säger olika saker. Det funkar inte. Jag måste få känna mig kompetent och att min arbetssituation är för mig specialpedagogen istället för mig psykiskt sjuk. Det är lätt för en chef att tro på att medicinerna löser allt. Så är det inte.

Men nu har jag gjort förändringar i medicineringen igen under helgen, så vi kanske kommer nånstans med det i alla fall.

Det är svårt att höja en psykosmedicin som gör en väldigt trött. Man vet inte vart man ska lägga höjningen. Om jag tar den när jag går och lägger mig så är jag helt däckad när klockan ringer på morgonen. Jag vill heller inte börja ännu senare än jag gör nu. Om jag tar den lite tidigare på kvällen så kan jag inte se på TV. Jag kan lägga höjningen på dagen också (helst ej på morgonen), men då är risken att jag blir så trött att jag inte kan köra bil.

Men jag är paranoid så jag måste verkligen göra det här. Jag måste höja dosen. Och jag tror absolut att det kommer att funka sen. Fast problemet kanske inte ligger i psykosmedicinen. Problemet ligger nog i litiumet. Det var ju faktiskt till för något. Jag åt den av en anledning. Så att det märks nu när den plockas bort är väl inte så konstigt egentligen.

Här kommer lite Lars Winnerbäck-tolkning av mitt liv:

Och så min jävla hosta. Mina luftrör. Mina andningsproblem. Jag  har svårt att prata, svårt att skratta… och nätterna är ett helvete. Nästa vecka ska jag röntgas. Det känns inte så kul. En lång slang som ska in i halsen och ner i luftrör och magen. Jag vet inte vad dom ska titta på men jag hoppas faktiskt att dom hittar nånting. För det är inte normalt att inte kunna andas. Det är faktiskt inte det.

I lördags hade vi lite kalas hos Gabriella för vår fd grannflicka. Jag tror att hon fyllde elva nu. Och det är så härligt att hon fortfarande tycker så mycket om Gabriella. De är helt underbara när de sätter igång sina skrattstunder. Jag och mamman var ju också med och vi hade trevligt och skrattade mycket också.

IMG_0003

Både jag och Gabriella är väldigt sociala egentligen. Jag har suttit och läst lite om samsjuklighet när man har bipolär sjukdom, och konstaterat att diagnosen Social fobi inte stämmer på mig. Paniksyndrom men i synnerhet Agorafobi stämmer mer. Att befinna mig mitt i folkmassor är svårt. Det är som om hjärnan blir överhettad på nåt sätt.

Jag sitter här nu och är nervös. Tänk om min chef ringer och säger att jag inte kan jobba under de förutsättningar jag har just nu. Det finns ju inget jag hellre vill än att börja jobba ordentligt.

IMG_0388

Jag har fått tag på några snickare. Flera alternativ. Som kan ta sig an vår raserade trapp. Det vore så skönt om det äntligen kan bli gjort. Sen har jag en plan… att efter att den byggts upp igen, så ska jag beställa fönstertvätt från nån firma. Kosta vad det kosta vill, vi håller ju ändå på att slänga pengar omkring oss när det gäller trappan, så varför inte även ta fönstren då… Ja sen är det ju fasaden som borde fixas. En del kan vi göra själva och vi får nog ta lite i taget.

Peter och jag har pratat lite om sommaren. Det är så mycket jag vill göra faktiskt. Bilturer och bad med Gabriella, javisst, men även med min man, Bo på nåt fint vandrarhem nånstans,

IMG_0362

Föreningen, mina studiecirklar … ja jag har planer där också. Men det får bli lite i taget där. Har inte samma press när det gäller jobbet.

Vad gäller bipolaritet och jobb så har jag läst ett blogginlägg som var väldigt bra. Jag ska länka till det här nu, men sen går jag ut i solen en stund. Ledig idag eftersom jag jobbar på onsdag pga möte med chefen då.

Ha en fin dag. Jag ska försöka få bukt med min paranojja. Sen blir nog allting bättre.

Läs här:
“Medarbetare med psykiatrisk diagnos” av Johanna Nyman

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s