Skrik i natten

Igår var en märklig dag.  Först att Peters bil var paj och jag skjutsade honom mellan mina jobbtider. Sen åkte vi hem till G och hon och jag åkte till gyn medan Peter var och tränade. Allt ett enda pussel…

Gyn besöket funkade på så sätt att inga utbrott, ingen som sparkade barnmorskan i huvudet eller röjde i  rummet. Fast visst skrek hon och tyckte det var obehagligt. Hon brukar alltid ha med sig nåt litet gosedjur överallt och det hade hon; en liten mjukiskanin. Jag stoppade in örat i hennes mun och sa att hon skulle bita i. Det fungerade bra. Allt såg bra ut i alla fall. Det tyckte jag var skönt även om G hade velat få nåt svar på varför hon har ont.

Senare på kvällen ringde hon och sa att hennes ande plågade henne just där nere. Jag försökte komma på bra saker att säga, och det är faktiskt så jävla svårt! Jag har bra fantasi  men ibland tar det stopp….. Dessutom hade vi ju fullt fokus på nyhetsprogram på TVn.

När Peter och jag skulle lägga oss; han i sitt sovrum på övervåningen och jag på nedervåningen, så gick jag i trappan ner från badrum och tanborstning. Och jag fick nån sån där konstig grej i huvudet. Tänk om det står nån på trappan utanför dörren när jag går förbi. Såna där tankar som jag tror de flesta människor får nån gång då och då.

Men jag gick och ropade in Solkatten och vi skulle krypa till kojs… när Peter plötsligt börjar skrika för fullt från övervåningen. “MARIELLE!” skrek han. Och vad hinner man tänka i min situation under den lillla pyttestund, efter en dag som slutat med tankar på ett terrordåd, otäcka män (som kanske stod i vår trädgård!?) och en dotter som pratar om en ande igen….

Ja vad hinner man tänka? Han skriker och jag skriker och Solkatten springer och gömmer sig nånstans. Peter kommer rusande och ska öppna ytterdörren men får inte upp låset. Så småningom får han upp det och ropar till mig “Hör du inte, det är en katt som skriker, det kan vara Sol”

Då ramlar det in i mig vad det handlat om. Två djur ute i natten som slogs och skrek. Räv, grävling, lodjur, katt… det finns flera olika alternativ… men inte Solkatten för han var ju hos mig och vi skulle lägga oss och sova.

Skakande förklarade jag att “Nej det är inte Sol, han var hos mig!”. Så sen var det bara att lugna ner oss och försöka hitta honom. Han hade gömt sig i källaren. Lilla kraken! – Två galna människor som skriker och far runt!

Han ville inte komma upp ur källaren. Peter gick och la sig. Och jag satt (Mörkrädd?!) på sängen och skakade. Jag hade nästan lust att gå och lägga mig hos Peter på övervåningen. Men jag tog mig samman och la mig i sängen. I med lite piller och så somnade jag snart ändå.

Idag ska vi till farmor och fira hennes 74-dag!

Kram!

20160319_163910

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s